Crește numărul de cazuri de viroze și pneumonii în Olt/ Ce spune conducerea DSP Olt

Peste 1.800 de viroze şi pneumonii au fost înregistrate, în ultima săptămână, în Olt, 140 de bolnavi având nevoie de îngrijire medicală în spital, potrivit unui comunicat al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Olt. 

În perioada 11- 17 decembrie s-au înregistrat 1.298 de infecții respiratorii acute în Olt, 72 de oameni bolnavi fiind internați în spital, dar și 526 de pneumonii, 68 de pacienți având nevoie de tratament în regim de spitalizare, potrivit ultimelor date statistice ale Direcției de Sănătate Publică.

Nu s-au înregistrat cazuri confirmate de gripă, morbiditatea prin infectii respiratorii acute încadrându-se în intervalul așteptat în aceasta săptămână.

Vaccinarea rămâne cea mai sigură și eficientă măsură profilactică, spun specialiștii DSP. Pentru sezonul 2017- 2018, instituția a catagrafiat 30.000 persoane, considerate la risc și care doresc să se vaccineze antigripal.

„Din achiziția M.S., ne-au fost repartizate 17.939 doze de vaccin gripal în două tranșe, respectiv 324 doze în luna octombrie și 17.615 de doze în luna decembrie, pentru vaccinarea grupelor populaționale considerate la risc, din care au fost administrate 9.086 doze”, a declarat directorul DSP Olt, Andrei Iordache.

Potrivit șefului Direcției de Sănătate Publică, 2.698 de doze au fost administrate persoanelor cu vârstă cuprinsă între 6 luni – 64 ani, care se află în evidență cu afecțiuni medicale cronice pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatice, neurologice, diabet zaharat, obezitate, astm sau cu virusul imunodeficienței umane, iar alte 54 de doze au fost administrate gravidelor

De asemenea, 1.528 de doze de vaccin au fost folosite pentru medici, cadre sanitare medii și personal auxiliar, atât din spitale cât și din unitățile sanitare ambulatorii, inclusiv salariați ai instituțiilor de ocrotire și ai unităților de bolnavi cronici, 237 au fost administrate adulților și copiilor din instituțiilor de ocrotire socială, precum și persoanelor care acordă asistență medicală, socială și îngrijiri la domiciliul persoanelor la risc înalt, iar 4.536 de doze – persoanelor cu vârstă peste 65 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here