Fiul procurorului Noajă de la Parchetul Olt, prins din nou DROGAT la volan

Fiul procurorului Ştefan Noajă de la Parchetul de pe lângă Tribunalului Olt, Ioan Bogdan Noajă, condamnat definitiv de o instanță pentru trafic de droguri, ulterior prins cu substanțe interzise în mașină, a recidivat. El a fost prins de jandarmi, în noaptea de vineri spre sâmbătă, conducând un autoturism sub influența substanțelor interzise, potrivit evenimentdeolt.ro.

Ioan Bogdan Noajă se afla la volanul autoturismului său în momentul în care a fost văzut de un echipaj al Jandarmeriei Olt, conducând haotic pe strada Vintilă Vodă din Slatina.

Pentru că nu au competenţe pe linie rutieră, jandarmii olteni au cerut sprijinul poliţiştilor de la Biroul Rutier Slatina. Potrivit unor surse apropiate anchetei, citate de evenimentdeolt.ro, oamenii legii au reuşit să blocheze în trafic maşina tânărului undeva la intersecţia străzilor Vintilă Vodă şi Vederii, în vecinătatea clinicii medicale Promed.

În urma verificărilor, poliţiştii au găsit câteva pliculeţe care conțineau material vegetal. Pentru că părea a fi drogat, Bogdan Noajă a fost transportat la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge.

Cazul a fost preluat de poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt, pe numele tânărului fiind deschis dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de consum de droguri. Pliculeţele găsite în maşina sa au fost ridicate şi urmează a fi trimise spre analiză Laboratorului Central de Analiză şi Profil al Drogurilor din Capitală.

Fiul procurorului Ştefan Noajă a fost implicat, în septembrie 2017, într-un accident rutier petrecut pe DN 65, pe raza orașului Scorniceşti. Tânărul era însoţit de prietenul său, Vasile Pădureţu, ambii fiind suspecţi că se aflau sub influenţa substanţelor interzise, mai multe recipiente cu „material vegetal” fiind găsite în maşină.

Fiul procurorului Ştefan Noajă de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, Bogdan Noajă, şi prietenul acestuia, Vasile Pădureţu, au fost trimişi în judecată, în mai 2015, de procurorii DIICOT Olt, sub acuzaţia de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic ilicit de droguri de risc, şi efectuarea fără drept şi cu intenţie, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Potrivit procurorilor, începând cu anul 2014, pe lângă droguri de risc, membrii grupului infracţional au comercializat fără drept şi produse succeptibile de a avea efecte psihoactive, pretinzând sau disimulând că acestea sunt produse autorizate potrivit legii sau a căror comercializare este permisă de lege.

Oamenii legii mai spun că drogurile erau distribuite în mai multe zone din Slatina, cu precădere în zona unor unităţi de învăţământ.

Condamnat în primă instanţă la trei ani de închisoare cu executare pentru trafic de droguri, Ioan Bogdan Noajă a scăpat de puşcărie după ce Curtea de Apel Craiova i-a admis apelul prin care l-au achitat de una dintre infracțiunile reținute în sarcina sa. Astfel, cei trei ani de condamnare la închisoare cu executare, pedeapsă pronunțată în primă instanță, au ajuns la doar un an și opt luni după gratii. Nici această perioadă nu a fost executată, întrucât judecătorii craioveni au considerat executată în întregime pedeapsa principală prin deducerea duratei măsurii preventive a arestului la domiciliu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here