CICLON POLAR în România: Unde va lovi acesta: „Vor fi ninsori abundente”. Prognoza generală

Vine ciclonul! Agenția Națională de Meteorologie anunță că din acest weekend vremea se va schimba radical în Capitală.

De sâmbătă seara va intra un ciclon de aer rece, iar duminică seara ne așteptăm la ninsori abundente, cu stratul de zăpadă ajungând la 10-15 centimetri.

Sâmbătă, aceste precipitații se mută, treptat, pe partea de sud-est, parțial mai rămân și în centru. Peste zi vor fi predominant ploi, dar odată cu intrarea în noaptea  de sâmbătă spre duminică se vor transforma în lapoviță și ninsoare, pentru că începe să pătrundă din nou o masă de aer mai rece.

Din informațiile pe care le avem în acest moment, avem semnalul că se formează un nou ciclon, undeva de duminică după-amiaza cam până luni seara, și pare să afecteze de data aceasta mai ales regiunile sudice, inclusiv Capitala, unde, de duminică seara mai ales să înceapă ninsorile„, a precizat la TVR meteorologul de serviciu, Mihai Timu.

Nici în țară vremea nu este mai prietenoasă. Potrivit ANM, in intervalul 19 ianuarie, ora 01 – 19 ianuarie, ora 15, va fi COD GALBEN de vânt, precipitații mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare în Crișana, Maramureș, Transilvania, Carpații Meridionali și de Curbură.

“În intervalul menționat în Crișana, Maramureș și local în Transilvania vor fi precipitații mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, în general, moderate cantitativ, iar vântul la rafală va avea viteze cuprinse între 50 și 70 km/h trecător viscolind ninsoarea. Pe arii restrânse va fi polei.

În Carpații Meridionali și de Curbură rafalele vor atinge 60…70 km/h, iar pe creste 80…85 km/h spulberând zăpada depusă.”, transmit meteorologii.

De asemenea, în interval de valabilitate: 19 ianuarie, ora 01 – 19 ianuarie, ora 15, va fi COD GALBEN de vânt și ninsori în Munții Apuseni și local în Carpații Orientali.

În  Munții Apuseni și local în Carpații Orientali, mai ales la altitudini mari, vântul va avea intensificări susținute, cu viteze la rafală de peste 85…90 km/h. Va ninge în general moderat cantitativ, și va fi viscol”, transmite ANM.

Sursa: B1TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here