Deputatul Marius Iancu se implică în scandalul momentului: DNA nu mai are credibilitate

Deputatul social-democrat de Olt Marius Iancu se implică în scandalul momentului, comentând în mediul virtual că Direcția Națională Anticorupție (DNA) nu ai are, în acest moment, nici o credibilitate.

Scandalul a fost aprins, duminică seară, la două televiziuni naționale, de fostul parlamentar Vlad Cosma, care a acuzat instituţia că fabrică dosare şi a prezentat înregistări ale unor discuţii pe care le-ar fi avut cu procurorii Mircea Negulescu şi Lucian Onea, de la DNA Ploieşti.

„Trăim, de 24 de ore, cea mai mare criză din justiția din România. Asistăm cu toții, cetățeni și oameni politici la un show făcut de reprezentanții uneia dintre instituțiile importante ale statului, Directia Națională Anticorupție. 

Nu este normal ca această instituție „să se bată” în înregistrări cu cetățenii României, iar procurorii care au limbaj de „băieți de cartier” să fie acuzați că fabrică probe și fac dosare la comandă cu scopul de a scoate din viața politică anumiți oameni. Aceste lucruri trebuie verificate, iar toți procurorii implicați în aceste scandaluri trebuie suspendați din funcție”, a postat, pe pagina sa de socializare, deputatul Marius Iancu.

Parlamentarul de Olt afirmă că DNA nu mai are nici o credibilitate, că instituția ar trebui reformată și că o rezolvare a acestei crize ar trebui să vină din partea ministrului Justiției și dinspre președintele României.

„Din acest moment, DNA nu mai are credibilitate și este necesară o reformare și o regândire a structurii acestei instituții care pare acum un stat în stat, cu reguli proprii care nu au nicio legătură cu respectarea Constituției și a legilor sau cu lupta anticorupție.

În calitate de parlamentar al României și reprezentant al cetățenilor județului Olt în Parlamentul României, solicit ministrului Justiției, Tudorel Toader și președintelui Klaus Iohannis, care până acum nu a avut nicio reacție, rezolvarea acestei crize din justiție care afectează grav democrația, încrederea cetățenilor în sistemul judiciar și imaginea României”, a subliniat Marius Iancu în comentariul său postat în mediul virtual.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here