Preşedintele Parlamentului European i-a cerut Vioricăi Dăncilă să lupte împotriva corupției

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut marți o întrunire, la Bruxelles, cu președintele Parlamentului European, Antonio Tajani. Cei doi au ținut apoi o conferință de presă comună, dar doar oficialul european a vorbit despre lupta anticorupţie.

Dăncilă a declarat că a discutat cu Tajani despre preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene, pe care România o va prelua la 1 ianuarie 2019, informează Agerpres. Nici măcar nu a precizat, însă, că discuțiile au atins și subiectul luptei anticorupție în România. A făcut-o, totuși, președintele P.E..

Antonio Tajani a menţionat că s-a “discutat despre importanţa Preşedinţiei române la Consiliul UE”, despre Brexit şi integrarea statelor din Balcanii de Vest, dar a precizat şi că a “cerut Guvernului român să continue cu hotărâre procesul de reformă pentru întărirea statului de drept, a luptei anticorupţie, a transparenţei şi a competivităţii”.

“Prim-ministrul mi-a dat asigurări privind disponibilitatea sa de a colabora cu Parlamentul European, s-a arătat dispusă şi să vină în plen ca să vorbească despre proiectele României pentru viitorul Europei”, a mai declarat Tajani.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here