ICCJ face lumină în privinţa statutului Alinei Bica în Costa Rica: Este solicitant cu carnet provizoriu

Controversă privind statutul fostei şefe a DIICOT, Alina Bica, în Costa Rica.
Ea a transmis, vineri, prin intermediul avocatului său, că are statut de refugiat politic în ţara latino-americană, la fel ca şi Elena Udrea.

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) îl contrazic însă pe avocatul Alinei Bica, susţinând că aceasta nu a primit statutul de refugiat politic în Costa Rica, fosta şefă a DIICOT fiind doar solicitant cu un carnet provizoriu care expiră în ianuarie 2019.

Mai mult, magistraţii au respins cererea Alinei Bica de a fi audiată prin videoconferinţă în dosarul ANRP, deoarece documentele depuse de avocat nu dovedesc imposibilitatea acesteia de a se prezenta la proces.

„Actele medicale prezentate nu dovedesc imposibilitatea de prezentare. Instanţa constată că Alina Bica nu are statutul de refugiat, ci are un carnet provizoriu al solicitantului cu valabilitate până le 30 ianuarie 2019”, a anunţat preşedintele completului de judecată, Lucia Rog, conform Agerpres.

Avocatul Alinei Bica, Doru Trăilă, a anunţat, vineri, la instanţa supremă, că fosta şefă a DIICOT a primit din luna ianuarie statutul de refugiat politic în Costa Rica, cu reşedinţa în San Jose, şi solicită să fie audiată prin videoconferinţă în procesul ANRP.

Judecătorii au amânat dosarul pentru data de 16 mai, când este posibil să se desfăşoare ultimul termen al procesului.

„Să o anunţaţi pe doamna Bica să depună eventuale cereri cu cinci zile înainte de 16 mai, nu în noaptea de dinainte de proces”, i-a spus judecătoarea Lucia Rog avocatului fostei şefe a DIICOT.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here