„Grup 4+3”- expoziție plastică de excepție la Galeria „Artis” din Slatina

Foto: Cătălin Podoleanu

La Galeria „Artis” din Slatina s-a deschis ieri, 18 mai, expoziția colectivă „Grup 4+3”, în organizarea Muzeului Județean Olt și a UAP România.

Prezenți la vernisaj, o parte dintre artiștii ce alcătuiesc „Grup 4+3” au mărturisit bucuria de a fi prezenți pentru prima dată la Slatina. Alături de ei, Laurențiu Guțică, directorul Muzeului Județean Olt, a prezentat câteva din reperele biografice ale grupului, a cărui formulă include nume sonore din artă contemporană românească: Ovidiu Ionescu, Vintilă și Viorela Mihăescu, Jorge Mafu, Gheorghe Gogescu, Traian Boicescu și Mihai Moldovanu.

Cu lucrări de pictură, ceramică, sculptură în metal sau marmură, tapiserie și printuri pe suport textil, expoziția este caracterizată de diversitate tematică, publicul de artă din Slatina având posibilitatea de a vedea, descoperi și înțelege frumusețea limbajului plastic și vizual, subliniat de varietatea de tehnici specifice artelor decorative.

O surpriză frumoasă, pentru publicul slatinean, a fost prezența la vernisaj a pictorului ieșean Mihai Cotovanu, artist plastic ce a ilustrat în tablourile sale atmosfera vechiului centru din Slatina.

• Cătălin Podoleanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here