Restaurantele și fast-food-urile din Olt, luate la control de inspectorii de muncă/ Ce au descoperit aceștia

În cadrul Campaniei naționale privind identificarea cazurilor de muncă nedeclarată și verificarea modului în care se respectă prevederile legale care reglementează relațiile de muncă și securitatea și sănătatea în muncă la angajatorii care își desfășoară activitatea în domeniul alimentației publice, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Olt a desfășurat, în perioada 29 – 31 mai, mai multe controale inopinate, la angajatorii care își desfășoară activitatea în aceste domenii de activitate, respectiv bufet expres, restaurant fast – food, pizzerie.

Inspectorii de muncă au efectuat un număr de 35 controale, în urma cărora au fost identificate 46 deficiențe, pentru care au fost dispuse măsuri de remediere. Reprezentanții ITM Olt au aplicat și 27 de sancțiuni contravenționale, constând nu în amenzi, ci în avertismente.

„Principalele deficiențe constatate au fost neevidențierea orei de începere și a celei de sfârșit a programului de lucru, necompletarea dosarului personal al salariatului în conformitate cu prevederile legale, lipsa dovezilor privind achitarea drepturilor salariale de către angajator, completarea registrului de evidență a salariaților cu date eronate, neevaluarea riscurilor de securitate și sănătate în muncă pentru substanțele chimice utilizate pentru curățenie și dezinfectare, instrucțiuni proprii de securitate și sănătate în muncă incomplete, nesemnalizarea riscurilor de securitate și sănătate în muncă, nedeținerea fișelor tehnice de securitate și sănătate în muncă pentru agenții chimici utilizați”, a precizat șeful ITM Olt, Cristian Ungureanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here