Avocata care a obținut achitarea lui Costinel Alecsandrescu: „Sunt fericită pentru tine, Costinel“/Imagine memorabilă cu cei doi

Avocata care, marți, a obținut achitarea în instanță a fostului director al Ansamblului folcloric „Doina Oltului”, Costinel Alecsandrescu, a postat pe Facebook un mesaj în care își manifestă fericirea pentru acesta. Alecsandrescu a fost trimis în judecată, în 2016, pentru delapidare, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals intelectual.

Este vorba despre avocata Florin Vladu, care nu uită să scrie și câteva cuvinte favorabile magistraților care au pronunțat o sentinț favorabilă clientului ei.

„Sunt mândră de mine! Soluția obținută după trei ani de muncă m-a făcut fericită. Am reușit să obțin această achitare când nimeni nu credea ca va fi posibil… Cu toate acestea, peste mândria mea de avocat, peste orgoliile profesionale, sunt fericită pentru tine, Costinel Alecsandrescu! Împreună am reușit să dovedim că, de fapt, ești nevinovat. 

Și ceea ce este mai important, sunt mândră că avem magistrați care au puterea de a face ordine în haos, de a reda onoarea strivită a unui om nevinovat și de a-și asuma sentințe corecte în dosare grele! Bravo lor!”, a scris apărătoarea lui Alecsandrescu pe oagina sa de socializare.

Florina Vladu și Costinel Alecsandrescu nu au doar o relație client – avocat, ci și o relație de prietenie. Într-unulu dintre momentele petrecute cu prietenii, Alecsandrescu, fost preot, a spălat picioarele mai multor amici, evident, într-un gest cu încărcătură biblică. Printre cei cărora fostul preot le-a spălat picioarele s-a numărat și cea care îl apără în proces, după cum se poate vedea în imaginea de mai jos.

Sursa foto: Facebook

Fostul director al ansamblului folcloric „Doina Oltului”, Costinel Alecsandrescu, a fost achitat, marți, în primă instanță, în dosarul în care a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina pentru delapidare, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals intelectual. Achitat a fost de Judecătoria Slatina și omul de afaceri Petre Ilie, zis Petrică RomPH, acuzat în același dosar de complicitate la infracţiunile de delapidare şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Achitarea celor doi inculpați a fost decisă după ce, în aceeași sentință, magistrații slătineni au fost de acord să schimbe, pe articole, încadrarea juridică a infracțiunilor pentru care au fost trimiși în judecată.

Totodată, magistrații au dispus ridicarea sechestrului asigurător asupra bunurilor celor doi inculpați.

Sentința nu este definitivă, Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina având la dispoziție 10 zile de la comunicarea soluției pentru a declara apel.

Potrivit procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, în cursul anilor 2011-2013, în calitate de director al Ansamblului Profesionist pentru Promovarea Culturii Tradiţionale Doina Oltului, Costinel Alecsandrescu şi-ar fi însuşit mai multe materiale de construcţii înscrise în 14 facturi fiscale, în valoare totală de 123.193 lei, iar ulterior, pentru a justifica lipsa din gestiunea societăţii a materialelor respective, ar fi întocmit în fals, împreună cu omul de afaceri Petre Ilie, mai multe contracte de lucrări, precum și un raport privind înfiinţarea unei comisii de recepţie a unor lucrări de reparaţii curente, un proces verbal de recepţie.

Totodată, s-a mai reţinut că, în cursul anului 2012, Costinel Alecsandrescu şi-ar fi însuşit, în interesul unei persoane, martoră în dosar, „materiale necesare construcţiei de mobilier în valoare de 4.897,70 lei”, iar în cursul anului 2013 şi-ar fi însuşit „din gestiunea A.P.P.C.T. Doina Oltului (în patru rânduri), cantitatea de 800 de litri de motorină, în valoare de 4.800 de lei”.

Din actul de sesizare a instanţei a mai rezultat că, în cursul anilor 2013-2015, Costinel Alecsandrescu ar fi „folosit de 29 (douăzeci şi nouă) de ori logistica şi personalul Ansamblului Profesionist pentru Promovarea Culturii Tradiţionale Doina Oltului, susţinând un număr de 29 de spectacole, a căror contravaloare a încasat-o prin intermediul SC COSTI ART SHOW SRL Slatina, al cărei administrator era, obţinând în mod nejustificat suma de 305.700 lei şi prejudiciind în acest fel instituţia de cultură”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here