Protecția Consumatorilor a făcut MĂCEL în piețele și târgurile din Olt

Protecția Consumatorilor Olt a descoperit nenumărate deficiențe la cei care își vând produsele în târgurile și piețele din județ, aproape toți cei controlați luna trecută fiind sancționați contravențional cu amenzi. 

Reprezentanții Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor au controlat 44 de operatori economici, 43 dintre ei fiind amendați, iar unul primind doar avertisment.

Comisarii din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Olt au depistat recent nereguli cu toptanul la operatorii economici care comercializează diverse produse în târguri, pieţe şi standuri din județ.

„Deficiențele constatate se referă la omisiunea afișării prețurilor pentru toate produsele comercializate, neafișarea la loc vizibil a codului unic de înregistrare la registrul comerțului din care să rezulte obiectul de activitatea pentru care este autorizată să funcționeze și la neafișarea, la locul de desfășurare a activității din zona publică, a denumirii unității”, a transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, Angelica Filotie, comisarul şef adjunct al CJPC Olt.

Pentru neregulile constatate, comisarii au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 29.600 lei, celor amendați fiindu-le dispuse și măsuri de remediere a neconformităţilor.

Nici cei care vând doar legume și fructe nu au scăpat de sancțiuni. Dintre cei 48 de comercianți controlați, tot luna trecută, la 35 au fost descoperite nereguli, în 31 de cazuri fiind operate amenzi, patru dintre cei controlați scăpând doar cu avertisment.

Marfa cântărită cu aparate de măsură care nu erau verificate din punct de vedere metrologic, neafișarea prețurilor la loc vizibil, lipsa afișării codului unic de înregistrare la registrul comerțului din care să rezulte obiectul de activitate al societății, precum și utilizarea unor cântare care nu indicau informații clare și vizibile pentru cumpărători au fost cele mai multe dintre neregulile constatate. Valoarea amenzilor a fost, în aceste din urmă cazuri, de 18.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here