Gata: Aleșii Slatinei au aprobat concesionarea, prin licitație publică, a terenului râvnit de McDonald’s

Consilierii locali adoptat, în ședința extraordinară de joi, concesionarea, prin licitație publică, a terenului de pe suprafața fostei unități militare pe care și-l dorește, printre alte mari branduri, și McDonald’s, pentru construirea unui restaurant. Printre condițiile pe care primăria le impune, prin caietul de sarcini, celui ce va câștiga licitația se numără și cea privind crearea a cel puţin 50 locuri de muncă, în termen de un an de la finalizarea investiţiilor ce se vor realiza pe terenul concesionat.

Este vorba despre un teren de 3.443 de metri pătrați pe care și-l doresc mai multe companii internaționale pentru construirea unei unități de alimentație publică. Aleșii Slatinei vor lua în discuție și aprobarea caietului de sarcini și a documentației de atribuire.

„În 20 de zile de la momentul publicării anunțului aşteptăm ofertele la sediul Direcţiei Administrarea Patrimoniului. Trebuie să existe minim trei oferte valide, acceptate, ca să se poată încheia această procedură. Altfel, procedura de licitație trebuie reluată peste zece zile, urmând ca, în cazul în care nici de această dată să nu se poată desfăşura licitaţia, să se treacă la negociere directă. Noi sperăm să nu ajungem la acel moment”, a declarat inițiatorul proiectului, viceprimarul Claudiu Stăncioiu.

Claudiu Stăncioiu, viceprimar Slatina

Printre condițiile pe care primăria le impune, prin caietul de sarcini, celui ce va câștiga licitația se numără și cea privind crearea a cel puţin 50 locuri de muncă, în termen de un an de la finalizarea investiţiilor ce se vor realiza pe terenul concesionat.

Municipalitatea a demarat deja, în urma aprobării unui proiect de hotărâre, demolarea celor trei imobile în care a funcționat fosta unitate militară, două dintre ele fiind puse la pământ până în momentul de față.

Printre propunerile pe care Primăria Slatina le-a primit de la mai mulți investitori pentru construirea unei unități de alimentație publică pe terenul fostei unități militare se regăsește și intenția McDonald’s de a deschide un restaurant în Slatina. Scrisoarea de intenție a reprezentanților McDonald’s s-a aflat printre documentele pe care consilierii locali le-au avut în vedere când, în ședința ordinară de luna trecută, au aprobat un proiect de hotărâre privind „însușirea propunerii de concesionare a terenului în suprafaţă de 3443 mp, situat în intravilanul municipiului Slatina, strada Tunari nr. 1, ce aparține domeniului public al municipiului Slatina, în vederea realizării obiectivului de investiții «Rețea de alimentație publică»”.

Raportul de evaluare a terenului respectiv indică o valoare de piață de 386.000 euro, echivalentul a 1.798.000 lei, și o valoarea unitară de 112 euro/mp, echivalentul a 522 lei/mp – suma minimă de la care va porni licitația.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here