CJ Olt bagă 11,2 milioane lei în reabilitarea clădirii fostei Policlinici din Slatina/ VIDEO

Consiliul Județean Olt a aprobat, în ședința ordinară de joi, documentația tehnico-economică pentru reabilitarea clădirii în care a funcționat vechea Policlinică din Slatina.

Valoarea totală a investiției este de peste 11,2 milioane de lei.

„În cadrul capitolelor de investiții, astăzi am aprobat o serie de indicatori economici la mai multe investiții și a trebuit să facem niște mișcări de sume de bani, astfel încât toate aceste investiții să poată fi scoase la licitație. Este vorba de mai multe drumuri care au rămas neasfaltate și încercăm să le facem din bugetul propriu al Consiliului Județean Olt. Și vorbim despre Policlina veche din Slatina, la care astăzi am aprobat o fișă de investiții în valoare de circa 11 milioane de lei”, a declarat, după ședință, președintele Consiliului Județean, Marius Oprescu.

Ținând cont că în imobil funcționează unele instituții publice, precum Sanepidul, și anumite birouri ale Direcției Publice Olt, dar și mai multe cabinete medicale ale medicilor de familie, lucrările vor fi executate pe rând.

„Investițiile la Policlinica veche presupun o serie de lucrări complexe de modernizare,  cu atât mai complexe cu cât acea clădire este folosită în momentul de față și trebuie ca anumite părți din clădire să fie închise ca să putem lucra.

Astăzi abia am aprobat indicatorii tehnico economici, va urma procedura de scoatere la licitație, fie proiectare și execuție, ori, separat, proiectare, separat execuție. Deci estimăm că anul acesta nu vor începe lucrările, ci, probabil, la începutul anului viitor”, a mai spus Marius Oprescu.

Clădirea a fost construită în 1975, cu destinația de policlinică în scopul prestării de servicii medicale catre populație. În perioada 2003-2011, spații din clădire au fost date în administrare către Spitalul Județean de Urgență Slatina, Direcția de Sănătate Publică Olt, Centrul de Transfuzie Sanguină Olt, Centrul Județean de Aparatură Medicală, Casa Județeană de Pensii Olt și unor medici de familie pentru a-și deschide aici cabinete medicale.

Dacă în aceste spații au fost făcute unele lucrări de întreținere sau reabilitare, în spațiile comune, holuri, casa scărilor, subsol și acoperiș, nu s-au efectuat de-a lungul timpului astfel de lucrări. De aceea, holurile și casa scărilor sunt într-o stare avansată de degradare la nivelul tavanelor, al pereților și al pardoselilor. De asemenea, ușile și ferestrele vechi sunt degradate și nu mai asigură o etanșeitate corespunzătoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here