Adevărul ASCUNS despre carnea porc, dezvăluit de un celebru medic nutriționist român

Dr. Mihaela Bilic ne asigura că putem mânca liniștiți carne de porc, sarmale, piftie, chiar și câteva feliuțe de slăninuță, atât timp cât suntem cumpătați.

Ea desființează miturile legate de carnea de porc, spunând că nu există niciun argument pentru care această nu ar trebui inclusă în alimentația copiilor.

Pentru dr. Mihaela Bilic, autoarea bestseller-urilor de nutriție „Trăiesc, deci mă abțîn“ și „Sănătatea are gust“, alimentația sănătoasă poate fi definită prin două cuvinte-cheie: moderația și diversitatea.

„Mâncarea nu trebuie să fie nici perfectă, nici ideală, nici excesiv de sănătoasă. Noi, oamenii, am fost lăsăți de natură sa împărțim produsele în două categorii: comestibile sau necomestibile.

Alimentele ori sunt bune de mâncat, comestibile, deci sănătoase, ori nu sunt comestibile, nu sunt sănătoase, nu le mâncăm. Între acestea două nu există grade de comparație.

A vrea noi să inventăm un aliment mai sănătos că altul este de-a dreptul stupid. După cum scrie în cărțile de nutriție, doză face otravă. Dacă ne propunem să mâncăm excesiv de sănătos și mâncăm numai semințe de în, bineînțeles, că ne vor face rău. Alimentație sănătoasă înseamnă moderație că și cantitate și diversitate. Deci, important este să mâncăm puțin din tot“, a mărturisit, pentru adevărul.ro, dr. Mihaela Bilic.

Sursa: exquis.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here