Audieri bombă: Liviu Dragnea s-a prezentat vineri la Parchetul General

Liviu Dragnea s-a prezentat vineri în jurul orei 18 la Parchetul General unde a fost citat pentru a fi audiat cel mai probabil în dosarul în care se cercetează evenimentele violente de la mitingul diasporei din 10 august.

Președintele PSD este audiat în calitate de martor, procurorii urmând a îl întreba dacă a avut vreun rol în coordonarea intervenției forțelor de ordine sau dacă a trimis vreo indicație spre cei în măsură a luat deciziile.

Întrebat la sosire dacă va discuta despre presupusa tentivă de lovitură de stat, Dragnea spus că ”speră” că da.

De altfel, în acest dosar în ultimele săptămâni au fost audiate mai multe persoane care au legătură cu coordonarea evenimentelor de la 10 august: de la șefi din jandarmerie, la secretari de stat din Ministerul de Interne sau prefectul de București, Speranța Cliseriu.

Parchetul General cercetează evenimentele violente ce au avut loc în seara de 10 august când peste 100.000 de persoane au participat la mitingul diasporei. Protestul a fost marcat de violențe, jandarmii făcut uz de gaze lacrimogene, bastoane și chiar de tunul de apă pentru a dispersa mulțimea. Numeroase persoane au depus plânge acuzând jandarmeria de utilizarea excesivă a forței asupra protestatarilor pașnici.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here