Paul Stănescu, la Slatina: „Persoanele sunt efemere, mai ales în anumite funcții”/ VIDEO

Prezent, vineri, la Slatina, unde a participat la Festivalul de umor „Oltenii și… restu’ lumii”, vicepremierul Paul Stănescu a făcut declarații despre tensiunile din PSD. El a recunoscut că în partid există „frustrări” și „supărări”, dar că a făcut apel la colegi să lase toate acestea la o parte, astfel încât programul de guvernare să fie dus până la capăt.

„Discuții sunt continuu. Sigur că avem anumite opinii, anumite idei, anumite păreri. Și într-o familie nu toată lumea e în consens, să spun așa. Sigur că discutăm anumite lucruri. Dar un lucru rămâne clar: deci, mai departe programul de guvernare, legile Justiției, Codul Penal și Codul de Procedură Penală, Codul Administrativ, Legea Finanțelor Publice Locale, Legea Pensiilor care trebuie să intre în parlament. Avem obiective foarte importante, și eu am făcut apel la colegii mei să lase frustrările și supărările la o parte. Toți avem supărări, nu? Și la serviciu, și acasă, și în partid avem frustrări, supărări, dar ținta noastră este ca ceea ce am promis românilor în 2016 asta trebuie să facem: programul de guvernare dus până la capăt”, a declarat Paul Stănescu.

Întrebat dacă PSD poate duce la capăt programul de guvernare indiferent de cine va conduce partidul (aluzie la posibilitatea ca Liviu Dragnea să piardă funcția de președinte) și dacă i s-a propus să candideze pentru funcția cea mai înaltă în partid, vicepremierul Stănescu a declarat că nu vrea să candideze pentru nici o funcție în PSD. Pe de altă parte, el ținut să sublinieze că „persoanele sunt efemere, mai ales în anumite funcții”.

„Eu am spus în partid că persoanele sunt efemere, toți suntem efemeri și mai ales în anumite funcții. Nu e nimeni bătut în cuie. Eu am spus ce-mi doresc să facă Partidul Social Democrat.

Nu voi candida la nimic. La nimic. La nimic”, a declarat, sec, vicepremierul Stănescu.

El a respins și zvonul că ar fi semnatarul vreunei scrisori în interiorul partidului prin care ar fi solicitat mai multor președinți de organizații județene să susțină ideea că Liviu Dragnea ar trebui să facă un pas înapoi.

„Nu există nici o scrisoare și nu voi candida la nimic. Ce am promis aia fac. Și, după referendum, să dea Dumnezeu să iasă bine, veți vedea că se întâmplă ceea ce v-am spus. De fiecare dată eu mă țin de cuvânt”, a precizat Paul Stănescu, care afirmă că PSD trebuie să rămână în coaliție cu ALDE și, astfel, să își păstreze majoritatea parlamentară.

În contextul în care susține că nu a semnat nici o scrisoare către președinții organizațiilor județene, Paul Stănescu afirmă că nici nu se numără printre cei care ar cere convocarea unui CEx cât mai repede cu putință.

„Deci nu am discutat acest lucru. Vreau să vă asigur, vă rog să mă credeți că știu ce vorbesc. Deocamdată, nu. Sigur că discutăm între noi, colegi de partid, la nivel de for de partid, sigur că discutăm despre toate lucrurile astea. Dar asta nu vă pot spune pentru că nu-i nimic concret și aș spune un neadevăr”, a mai spus Paul Stănescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here