Le este teamă de boala iernii: Peste 30.000 de persoane din Olt vor să se vaccineze împotriva gripei

Peste 30.000 de persoane din Olt doresct să se vaccineze împotriva gripei pentru următorul sezon rece. Cel puțin așa reiese din document oficial al Direcției de Sănătate Publice (DSP) Olt, reprezentanții instituției informând că dozele de vaccin necesare urmează să sosească în județ în patru tranșe.

Perioada de supraveghere a gripei, a infecțiilor respiratorii acute (ARI) și a infecţiilor respiratorii acute severe (SARI), pentru sezonul rece 2018/2019, va debuta în data de 1 octombrie 2018.

Culegerea datelor se va face cu ritmicitate săptămânală, în fiecare zi de luni, până la orele 1300, de la toți furnizorii de servicii medicale de la nivelul județul Olt.

Specialiștii DSP Olt spun că vaccinarea antigripală rămâne cea mai sigură și eficientă măsură profilactică.

„În cursul lunii septembrie, D.S.P.-Olt a catagrafiat 30.300 persoane, considerate la risc și care doresc să se vaccineze antigripal în sezonul 2018- 2019.  

Pentru desfășurarea campaniei de vaccinare antigripală, sezon 2018/ 2019, livrarea produsului biologic se va realiza în 4 tranșe, până la sfârșitul lunii octombrie 2018”, se arată într-un comunicat al DSP.

Prima tranșă de vaccinuri ar urma să sosească în depozitele DSP în perioada 13 – septembrie, a doua tranșă – până la 15 octombrie, tranșa a treia – până la 21 octombrie, iar ultima tranșă – până la 28 octombrie.

„În data de 13 septembrie, Direcția de Sănătate Publică Olt a primit adresa nr. 46759 a Ministerului Sănătății, prin care ne aduce la cunoștință că până în data de 18 septembrie se va primi prima tranșă de vaccin gripal, respectiv 1.640 doze, pentru vaccinarea persoanelor la risc din acest sezon”, se mai arată în documentul citat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here