Şeful serviciilor secrete din Germania și-a pierdut postul. Ce se va întâmpla cu el

Foto: digi24.ro

Şeful serviciilor secrete din Germania, Hans-Georg Maassen, şi-a pierdut postul şi va primi un nou post în Ministerul de Interne, o decizie luată după o întâlnire dintre cancelarul Angela Merkel şi liderii coaliţiei care conduce guvernul german, scrie The Guardian,  citat de News.ro.

După întâlnirea de marţi a liderilor coaliţiei, un comunicat al guvernului german a anunţat că Maassen va primi un post în Ministerul de Interne. Succesorul său nu a fost încă anunţat.

Maassen a fost criticat în ultimele săptămâni pentru că ar fi distribuit membrilor AfD rapoarte guvernamentale confidenţiale şi că a sfătuit partidul cum să evite să fie supravegheaţi de agenţia sa.

El a fost criticat şi pentru că a pus la îndoială autenticitatea videoclipurilor în care sunt arătate violenţele din timpul unor proteste faţă de imigranţi din Chemnitz.

Maassen a afirmat că nu există o „dovezi” pentru o „vânătoare” a străinilor. Maassen a recunoscut că s-a întâlnit cu membri ai AfD, dar neagă că le-ar fi dat sfaturi.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here