Consiliul Județean a aprobat investiții de peste 9 milioane lei pentru Spitalul Slatina/ FOTO

Consiliul Județean Olt a aprobat, joi, în cadrul ședinței lunare, documentațiile tehnico-economice pentru două obiective de investiții la Spitalul Județean de Urgență Slatina, în valoare totală de peste 9,2 milioane de lei. Anul acesta, valoarea investițiilor la nivelul celui mai mare spital din județ a fost dublă față de cea de anul trecut.

Este vorba despre reabilitarea termică a blocului central, pentru care vor fi cheltuiți aproape 9 milioane de lei, lucrările urmând să fie efectuate de Compania de Investiții.

„Acest proiect prevede reabilitarea și modernizarea blocului central, este un proiect pentru Compania de Investiții, care va face proiectarea și va scoate la licitație documentația. Finanțarea acestui corp va fi făcută, de asemenea, de Compania de Investiții, respectiv Guvernul României. Dacă nu vor fi contestații, probabil în primăvara anului viitor vom începe lucrările”, a explicat președintele Consiliului Județean olt, Marius Oprescu.

De asemenea, Consiliul Județean va cheltui peste 1,5 milioane lei pentru construirea unei pasarele suspendate între blocul central al spitalului și Secția Medicală.

„Se va construi o pasarelă între blocul central și secția Medicală. Așa cum se știe, pentru a trece dintr-un corp în altul este nevoie să cobori și să treci prin curtea spitalului. Încercăm ca trecerea de la un corp la altul să se facă printr-o pasarelă suspendată. Este un proiect finanțat din bugetul Consiliului Județean Olt”, a explicat președintele CJ.

Valoarea investițiilor pe care Consiliul Județean Olt le-a făcut anul acesta la spitalul din Slatina este dublă față de cea de anul trecut.

Avem lucrări în secția Mediclă și în Creșa nr. 1 pentru a muta acolo secița Psihiatrie,

„În Spitalul Județean de Urgență Slatina Consiliul Județean a investit, anul acesta, circa 20 de milioane de lei, 10 milioane de lei pentru aparatură medicală, o mare parte din ea fiind deja achiziționată, cealaltă parte fiind în procedură (până la finalul anului am promisiunea managerului că vor reuși să achiziționeze această aparatură) și încă 10 milioane le-am băgat în reabilitări și modernizări ale spitalului. Aici vorbim despre finalizarea Neonatologiei și Pediatriei, patru etaje care sunt deja funcționale, vorbim despre Secția Medicală, unde se lucrează deja la reabilitare, vorbim de clădire fostei Creșe nr. 1, unde se va muta Psihiatria, și de terminarea Ambulatorului de la Drăgănești, pentru că, așa cum se știe, l-am promis cetățenilor din acest oraș după închiderea spitalului de acolo. Sperăm ca, în cel mult două săptămâni, să finalizăm lucrările și să mergem să vedem rezultatele. Valoarea investițiilor a fost dublă față de anul trecut”, a mai spus Marius Oprescu.

 

Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here