Primăria Slatina transformă zona din preajma statuii A.I. Cuza/ Iată cum va arăta centrul orașului/ FOTO

Primăria Slatina a demarat un proiect important în zona statuii Alexandru Ioan Cuza din centrul orașului, unde totul va arăta altfel la finalizarea lucrărilor.

De fapt, a explicat, joi, primarul orașului, Emil Moț, este primul pas în cadrul marelui proiect al refacerii Esplanadei.

„M-au sunat foarte mulți oameni să mă întrebe ce se întâmplă acolo. Este primul pas din marele proiect al Esplanadei Slatina. Ne-am apucat de lucrări în zona statuii domnitorului A.I. Cuza, având termen de finalizare data 1 decembrie, deci până la ziua Marii Uniri să fie gata. Vrem întreaga Esplanadă și acest colț să fie total pietonale, să nu mai avem acces cu nicio maşină şi să mutăm toate festivalurile de pe Esplanadă în noua zona pe care o vom crea la unitatea militară. Vrem ca Esplanada să fie o punte de legătură între oraşul de jos şi cel de sus, pentru că, la ora asta, orașul de jos este rupt de orașul de sus, parcă există o barieră chiar mentală. Oamenii nu vor să coboare, iar Expo Parcul este un parc superb. Cetățenii vin, se plimbă pe Esplanadă; în loc să coboare în frumusețea aia de parc, se opresc și se întorc. Ei, și acum, vrem să facem o întrepătrundere între Expo Parc, Esplanadă şi Oraşul de Sus. Începem de la statuia AI Cuza cu același gen de proiect pe care îl continuăm cu Esplanada”, a declarat joi, într-o conferință de presă, primarul Emil Moţ.

Iată cum va arăta zona de lângă statuia Alexandru Ioan Cuza și Esplanada:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here