Șoferul sârb prins cu milioane de țigări de contrabandă în Olt a fost REȚINUT

Șoferul de TIR din Serbia prins vineri de polițiștii din Olt cu milioane de țigări de contrabandă după ce s-a răsturnat cu autotrenul pe DN 65, la Colonești, a fost reținut.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt, inspectorul principal Alexandra Dicu, în TIR-ul răsturnat se aflau peste 8.600.000 de țigări contrafăcute.

„În urma cercetărilor desfășurate de către polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, s-a stabilit faptul că cetățeanul sârb, de 28 de ani, transporta cantitatea de 8.600.400 de tigarete de diferite mărci, care nu aveau aplicat timbrul fiscal”, a declarat Alexandra Dicu.

Împotriva bărbatului a fost luată măsură preventivă a reținerii pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de mâine să fie prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.

„Bărbatul este cercetat penal pentru încălcarea prevederilor Legii nr.86/2006 privind Codul Vamal”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al Poliției Olt.

TIR-ul condus de cetățeanul sârb venea din Ucraina, intrase în țară pe la Suceava și se îndrepta spre Slatina când s-a răsturnat.

„Polițiștii au depistat un cetățean sârb care transporta țigări de contrabandă, depozitate în cutii de detergent. Bărbatul circula pe direcția Piteși – Slatina și autotrenul era încărcat cu țigarete de contrabandă ascunse în cutii de detergent”, a declarat ofițerul de relații cu presa al IPJ Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here