Arestarea zilei în Olt. Măsura a fost luată de Judecătoria Slatina, la propunerea procurorilor

Șoferul de TIR din Serbia prins vineri de polițiștii din Olt cu milioane de țigări de contrabandă după ce s-a răsturnat cu autotrenul pe DN 65, la Colonești, a fost arestat preventiv sâmbătă, după ce cu o zi înainte fusese reținut pentru 24 de ore.

Măsura a fost luată împotriva sârbului Aleksandar Radmanovac de Judecătoria Slatina, la propunerea procurorilor.

„Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina. În baza art. 202 alin. (1), (3) şi (4) lit. e) C. proc. pen., art. 223 alin. (2) C. proc. pen., art. 226 C. proc. pen., dispune arestarea preventivă a inculpatului RADMANOVAC ALEKSANDAR,cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia, faptă prev. şi ped. de art. 270 alin. 3 din Legea nr. 86/2006, pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 06.10.2018 şi până la data de 04.11.2018 inclusiv”, se arată în soluția Judecătoriei Slatina.

Măsura nu este definitivă, putând fi contestată de inculpat în termenul legal.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Olt, inspectorul principal Alexandra Dicu, prejudiciul parțial este de peste 3.200.000 de lei, reprezentând taxe vamale, accize și TVA.

TIR-ul condus de cetățeanul sârb venea din Ucraina, intrase în țară pe la Suceava și se îndrepta spre Slatina când s-a răsturnat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here