Ce s-a întâmplat cu tânărul bolnav de cancer la plămâni pentru care sute de slătineni și-au unit eforturile în a-l ajuta

Cosmin Boacă, adolescentul de 16 ani din Scornicești bolnav de cancer la plămâni pentru care, la apelul public lansat de polițistul Viorel Teacă, sute de slătineni și-au unit eforturile pentru a-l ajuta să trăiască, și-a împlinit visul: el a plecat, astăzi, 9 octombrie, spre Ungaria, unde urmează să fie supus celei de-a doua intervenții chirurgicale, după prima operație reușită.

Cei 10.000 de euro necesari operației, adunați de la oamenii de bine care au răspuns apelului polițistului Viorel Teacă și în urma spectacolului muzical organizat, luna trecută, în Slatina pentru această cauză umanitară nu sunt singura sursă a bucuriei lui Cosmin. El a plecat azi spre Ungaria cu un autoturism cu șofer pus la dispoziție de un om de afaceri din Slatina pentru a-l duce și a-l aduce înapoi după intervenția chirurgicală.

Anunțul l-a făcut chiar binefăcătorul tânărului, Viorel Teacă, agent șef principal în cadrul Biroului Rutier al Poliției Slatina.

„Iti tinem pumnii, Cosmin !
Multumim oameni minunați!
Mâine Cosmin pleaca in Ungaria unde va fi operat! Multumim dl. Alexandru Vali care i a pus la dispoziție lui Cosmin autoturism cu șofer până la destinația din Ungaria, dl. Laurentiu ( Mix Grill Slatina) pt. donații, doamnei Inspector General Școlar Mariana Gheorghe !
Multumim întregii comunități pentru ca ati fost alaturi de Cosmin! Cosmin iti uram sa te întorci sănătos, Doamne Ajută!
Multumim Crucea Roșie Olt!”, a scris, pe rețelele sociale, polițistul din Slatina.

Apelul public pe care polițistul slătinean Viorel Teacă l-a lansat pentru salvarea lui Cosmin, tânărul de 16 ani din Scornicești care suferă de cancer la plămâni, a avut un succes deplin, astfel că adolescentul a strâns banii necesari pentru cea de-a doua intervenție chirurgicală care i se va face în străinătate.

Spectacole muzicale susținute de copii talentați, voluntari de la Crucea Roșie Olt, dar și sute de slătineni care au răspuns invitației polițistului de a se aduna, recent, în parcarea Stadionului „1 Mai” din Slatina au marcat un moment de solidaritate umană cum rar se întâmplă. Oamenii au donat bani și, din puțin în puțin, Cosmin are acum în buzunar suma necesară pentru operație. Au fost acolo, printre participanți, mama tânărului, care le-a mulțumit celor care au sărit în ajutorul fiului ei și care a spus că Dumnezeu l-a trimis în calea lor pe polițistul Viorel Teacă, tot mai cunoscut în spațiul public pentru acțiunile sale umanitare și sociale, prieteni și cunoscuți ai lui Cosmin, dar și mulți oameni care, deși nu îl cunoșteau, au simțit că trebuie să facă ceva pentru salvarea sa.

„Am fost contactat de un prieteni al lui Cosmin care mi-a prezentat ce problemă are și mi-a propus să îl ajut. A trebuit să merg la spital unde l-am cunoscut pe Cosmin și i-am promis să îl ajut și de acolo a trebuit să merg înainte”, a declarat, le eveniment, Viorel Teacă.

El a postat câteva filmulețe pe Facebook, făcând cunoscut cazul lui Cosmin și îndemnând toți oamenii cu inimă bună să se implice în salvarea adolescentului.

Cosmin Boacă și omul care a pus la calea acțiunea umanitară, pentru salvarea lui, Viorel Teacă

Crunta boală i-a atins lui Cosmin ambii plămâni. Cu sprijinul mai multor oameni cu inimă mare, el a reușit să strângă suma de bani necesară pentru o intervenție chirurgicală la unul dintre plămâni.

Pe 12 octombrie ar urma să fie supus unei noi operații, la celălalt plămân. Intervenția chirurgicală ar urma să aibă loc la o clinică din Debrețin, Ungaria.

Povestea tânărului din Scornicești este drapată și de alte necazuri. Mama lui Cosmin este, și ea, grav bolnavă, astfel că el și cei doi frați ai săi au rămas în grija bunicii, ea însăși suferindă, pentru că, din cauza diabetului, și-a pierdut vederea.

Pentru cei care vor să îl ajute, în continuare, pe Cosmin, pentru că lui îi mai trebuie bani și pentru recuperarea de după operație, există și trei conturi bancare deschise pe numele mamei lui tânărului, Boacă Mariana Cristina:

BCR: RO06RNCB0701128563580001

RAIFFEISEN: RO25RZBR0000060016754268 

BCR, Cont Lire: RO23RNCB0497128563580001

Viorel Teacă nu este la prima inițiativă de acest fel. În urmă cu două săptămâni el a cumpărat unui copil de etnie rromă o pereche de încălăminte și un tricou.

Omul legii este și un pasionat voluntar al Crucii Roșii Olt, formator în acordarea primului ajutor, cu specializare în străinătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here