Debut în forță al bolilor specifice sezonului rece în Olt: Peste 1.400 de viroze și pneumonii/ Cum ne putem feri de boală

În prima săptămâna de supraveghere a acestui sezon rece – proces început la 1 octombrie -, la nivelul județului Olt s-au înregistrat 995 cazuri de infecții respiratorii acute, cu 21 internări, și 415 cazuri de pneumonii, cu 80 internări, anunță Direcția de Sănătate Publică (DSP) Olt.

Ponderea o dețin persoanele din grupele de vârstă cuprinse între 0 – 19 ani.

Pentru limitarea extinderii infecțiilor  virale, inclusiv gripă, DSP Olt recomandă evitarea zonelor aglomerate și a contactului cu persoanele bolnave, evitarea expunerilor în zonele aglomerate, cât și în perioadele cu schimbări bruște de temperatură, folosirea batiștei de unică utilizare, respectarea unui regim sănătos de viață – alimentație bogată în legume și fructe și adaptarea unei ținute vestimentare adecvate sezonului.

Vaccinarea antigripală rămâne cea mai sigură și eficientă măsură profilactică, mai spun specialiștii în sănătate publică.

„Pentru desfășurarea campaniei de vaccinare, sezon 2018/2019, D.S.P. Olt a catagrafiat  30.300 de persoane, considerate la risc și pentru care Organizația Mondială a Sănătății recomandă vaccinare antigripală”, se arată într-un comunicat de presă al DSP Olt.

Din achiziția Ministerului Sănătății, Oltului i-au fost repartizate 1.640 de doze de vaccin gripal (reprezentând o primă tranșă) pentru vaccinarea grupelor populaționale considerate la risc, din care au fost administrate 1.296 de doze. 

Cele mai multe vaccinuri au fost făcute medicilor, cadrelor sanitare medii și personalului auxiliar atât din spitale, cât și din unitățile sanitare ambulatorii, inclusiv salariaților instituțiilor de ocrotire (copii sau bătrâni) și ai unităților de bolnavi cronici care, prin natura activității, vin în contact respirator cu pacienții sau cu asistații.

Persoanele (adulți și copii) rezidențe în instituții de ocrotire socială, precum și persoanele care acordă asistență medicală, socială și îngrijiri la domiciliul persoanelor la risc înalt au beneficiat și ele de vaccinarea antigripală gratuită, ca și unele persoane cu vârsta de cel puțin 65 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here