Fotbalul european, zguduit de un scandal uriaş de corupţie: Mai mulţi antrenori şi conducătorii de club au fost arestaţi

Cutremur în fotbalul belgian! Antrenorul lui FC Brugges, Ivan Leko, fost conducător al clubului Anderlecht, Herman Van Holsbeeck, şi arbitrii Bart Vertenten şi Sebastien Delferiere, cât şi agentul de  jucători Mogi Bayat au fost reţinuţi într-o anchetă a Parchetului federal din Belgia privind meciuri trucate şi de posibile fraude financiare şi spălare de bani, scrie dhnet.be.

Poliţiştii au efectuat nu mai puţin de 44 de perchiziţii pe teritoriul Belgiei, dar şi în afara ţării. Acestea au vizat şi 10 cluburi din prima ligă, precum Standard Liege, Anderlecht, Genk, Oostende şi FC Bruges.

Aceste percheziţii au vizat în primul rând contractele fotbaliştilor fotbaliştilor care sunt impresariaţi sau au legături cu agentul Mogi Bayat.

Conducătorii de la Standard Liege, club la care este legitimat Răzvan Marin, au afirmat că nu sunt îngrijoraţi de această anchetă, în timp ce Anderlech a anunţat că va colabora în profunzime cu procurorii.

Ancheta a începutul la finalul lui 2017 după o atenţionare a Unităţii de Fraudă Sportivă din cadrul Poliţiei Federale privind suspiciuni asupra tranzacţiilor financiare întocmite de mai multe cluburi din prima ligă. Aceste suspiciuni urmăresc în special comisionale primite de agenţii fotbaliştilor.

Mogi Bayat este nimeni altul decât impresarul lui Costel Pantilimon. De asemenea, el îl reprezintă şi pe fostul stelist Cyril Thereau.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here