Pensionarea mai devreme a slătinenilor din cauza poluării nu va mai fi posibilă. Prevederea lipsește din noua lege a pensiilor

Astăzi, pe ordinea de zi a ședinței de Guvern se va afla noua lege a pensiilor care, potrivit deputatului Gigel Știrbu, nu mai cuprinde prevederea potrivit căreia anumite categorii de slătineni și de locuitori din zonele limitrofe se puteau pensiona cu doi ani mai devreme din cauza poluării. Reamintim că inițiatorii actului normativ care a modificat Legea pensiilor în favoarea slătinenilor sunt deputatul PNL Gigel Știrbu și actualul vicepremier Paul Stănescu, pe atunci doar senator PSD.

Vicepreședintele PNL Gigel Știrbu dă vina pe ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, dar și pe întregul guvern pentru actuala formă a noii legi a pensiilor.

„După cât am luptat pentru ca slătinenii să poată beneficia de pensionarea cu doi ani mai devreme, astăzi, îmi văd zădărnicite toate eforturile din cauza unor «minți luminate» așa cum este cea a Olguței Vasilescu.

Guvernul PSD ne demonstrează din nou, dacă mai era nevoie, că nu este în stare să guverneze eficient această țară… .

Vreau să văd ce vor face parlamentarii de Olt, parlamentarii PSD, dacă vor vota această lege în Parlament…”, declară, prin intermediul unui comunicat de presă, vicepreședintele PNL.

Toate persoanele care au locuit cel puțin 30 de ani în Slatina şi pe o rază de 8 kilometri în jurul acestei localități, beneficiau de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani, fără penalizare, din cauza poluării generate de platforma industrială existentă în municipiul Slatina. Asta după ce Legea pensiilor a fost modificată, anul trecut, printr-o lege inițiată de deputatul PNL Gigel Știrbu și de senatorul social-democrat Paul Stănescu, președintele PSD Olt.

În afară de slătineni, și locuitorii din Bălteni, Brâncoveni, Brebeni, Curtişoara, Găneasa, Ipoteşti, Milcov, Slatina, Piatra-Olt, Pleşoiu, Priseaca, Strejeşti, Teslui, Valea Mare beneficiau de această prevedere legală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here