Proiectul senatorului PSD Şerban Nicolae privind inştiinţarea persoanelor interceptate în dosare penale, adoptat

Camera Deputaților a adoptat miercuri, în calitate de for decizional, o inițiativă legislativă a senatorului PSD Șerban Nicolae prin care operatorii sunt obligați să le comunice persoanelor interceptate în diverse dosare penale, în termen de maximum 60 de zile, faptul că sunt interceptați, de către cine și în ce scop. Proiectul urmează să fie trimis spre promulgare la Cotroceni. 

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, miercuri, un proiect de lege privind protecţia persoanelor fizice referitor la prelucrarea datelor cu caracter personal de către autorităţile competente, în scopul prevenirii, descoperirii, cercetării, urmăririi penale şi combaterea infracţiunilor sau a executării pedepselor, măsurilor educative şi de siguranţă, precum şi privind libera circulaţie a acestor date.

Au fost 178 de voturi „pentru, 84 de voturi „împotrivă” şi 16 abţineri.

Proiectul prevede că prelucrarea datelor cu caracter personal pentru realizarea activităţilor de menţinere şi asigurare a ordinii şi siguranţei publice se realizează numai dacă acestea sunt prevăzute de lege şi sunt necesare pentru prevenirea unui pericol cel puţin asupra vieţii, integrităţii corporale sau sănătăţii unei persoane ori a proprietăţii acesteia, precum şi pentru combaterea infracţiunilor.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here