Reabilitarea irigațiilor în Olt, în plină desfășurare. În circa 3 ani, 120.000 ha vor fi irigate/ VIDEO

Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare (ANIF) desfășoară, la această oră, pe mai multe fronturi, lucrări pentru reabilitarea sistemelor de irigații din Olt. Prezent, miercuri, la Slatina, unde a participat la Ziua Recoltei, directorul general al ANIF, Florin Barbu, a declarat că, cel mai târziu până în 2022, nu mai puțin de 120.000 de hectare de terenuri agricole vor fi irigate.

Lucrările de reabilitare a sistemelor de irigații pe care ANIF le are în vedere au loc în terasele Corabia, Caracal, Stoenești-Vișina și Bucșani-Cioroiu, unde deja a fost finalizată o etapă.

„În prezent avem patru lucrări, pe Terasa Corabia, Terasa Caracal, Stoenești-Vișina și Bucșani-Cioroiu. Se reabilitează undeva la 72.000 de hectare, care fac parte din suprafața de 120.000 de hectare viabil economice. Toate lucrările sunt în curs de execuție. Anul acesta finalizăm prima etapă la Stoenești-Vișina, Terasa Caracal. Bucșani-Cioroiu a fost deja inaugurată”, a declarat Florin Barbu.

În Terasa Corabia lucrările încep la începutul lunii decembrie și au ca termen de finalizare doi ani. Proiectul are o valoare de circa 40 de milioane de lei.

„La Terasa Corabia încep lucrările în data de 1 decembrie și avem termen de finalizare doi ani. Este un proiect mare, ambițios, în valoare de circa 40 de milioane de lei. Sper ca până în 2020 – 2022, toate cele 120.000 de hectare să fie puse în funcțiune de Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare”, a mai spus șeful ANIF.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here