Gigel Știrbu, către actorul George Ivașcu, ministrul Culturii: Dacă Ministerul Culturii ar fi scena, nu ați lua nici măcar un bis!

Camera Deputaţilor a dezbătut, luni, moţiunea simplă ‘PSD îngroapă Cultura chiar în anul celebrării Centenarului’, iniţiată de PNL. Votul este programat pentru miercuri. Printre parlamentarii care au luat cuvântul de la tribuna Camerei Deputaților s-a numărat și deputatul de Olt Gigel Știrbu.

PNL denunţă în moţiune situaţia ‘gravă’ în care se află sistemul cultural românesc, subliniind necesitatea soluţionării urgente a problemelor cu care acest domeniu se confruntă.

„Deputaţii Opoziţiei consideră necesară o dezbatere publică având ca temă găsirea de soluţii pentru revigorarea culturii româneşti măcar în anul în care celebrăm Centenarul Marii Uniri. Aţi promis că domeniul culturii va fi o prioritate. Dar ce constatăm este faptul că Guvernul ignoră cu bună ştiinţă importanţa strategică a culturii, aşa cum este statuată în orice ţară europeană, şi în acelaşi timp uită faptul că îmbunătăţirea sistemului cultural este de datoria oricărui Guvern responsabil. Stimate domnule ministru Ivaşcu, nu este posibil ca în anul sărbătoririi Centenarului Guvernul să-l dărâme pe Constantin Brâncuşi”, susţin semnatarii moţiunii.

Potrivit liberalilor, ministrul Culturii, George Ivaşcu, ‘nu a reuşit să ia nicio măsură’ pentru protejarea patrimoniului naţional, conform statisticilor România având ‘rata cea mai mare de distrugere şi neglijare a patrimoniului din Europa’.

Printre parlamentarii care au luat cuvântul de la tribuna Camerei Deputaților s-a numărat și deputatul de Olt Gigel Știrbu.

„Am aflat de la antevorbitorul meu de la guvernare că moțiunea simplă depusă de PNL înseamnă dezbinare națională. Dar când v-ați dat două guverne jos, ce a fost?!! Această moțiune este un act îndreptățit. Titlul moțiuni, «PSD îngroapă cultura chiar în anul celebrării Centenarului», este mai mult decât un titlu, este un adevăr, un adevăr care doare deoarece Ministerul Culturii nu a făcut aproape nimic pentru Centenar. (…) Domnule ministru George Ivașcu, dacă noi am fi spectatorii dumneavoastră, iar Ministerul Culturii ar fi scena, la sfârșitul prestației dumneavoastră nu veți lua nici măcar un bis și nici măcar câteva aplauze răzlețe în fundul sălii”, a spus, ironic, Gigel Știrbu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here