Concluzia INML în cazul copilului mort la clinica Sanador, după o operație de hernie: Hemoragie internă/ Vezi rezultatul autopsiei

Foto: b1.ro

Părinții băiețelului care a murit sâmbătă la clinica SANADOR din Capitală au venit să ridice trupul neînsuflețit de la Institutul Național de Medicină Legală (INML).

Jurnalistei Emanuela Schweninger de la TVR transmite că, potrivit certificatului de deces, copilul de un an și opt luni, operat de hernie inghinală, a suferit un șoc hemoragic.

“Părinții băiețelului care a murit sâmbătă într-un spital privat au venit să ridice trupul neînsuflețit de la IML. Pe certificatul de deces, la cauze scrie: șoc hemoragic, hemoragie retroperitoneală, testicul necoborât operat…”, scrie jurnalista pe Facebook.

Diagnosticul este confirmat și de prezentatoarea de știri a PRO TV Amalia Enache.

“Rezultatul autopsiei în cazul copilului mort la un spital privat: hemoragie internă”, scrie Amalia Enache pe aceeași rețea socială.

De asemenea, PRO TV a publicat rezultatul autopsiei.

FOTO: PRO TV

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat pentru B1 TV că, luni, o comisie din cadrul DSP a verificat condițiile igienico-sanitare și respectarea procedurilor protocoalelor.

“Am decis trimiterea acelui raport la Colegiul Medicilor și sesizarea privind acest deces”, a spus Pintea.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, declarase luni că Direcţia de Sănătate Publică a trimis o echipă de control la Spitalul Sanador, unde un copil a murit în urma unei operaţii de hernie inghinală.

Un băieţel a murit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, într-un spital privat din Bucureşti, după ce fusese operat de hernie inghinală.

Reprezentanții SANADOR, clinică unde un copil de un an și zece luni a murit după o operație de hernie, susțin că au fost respectate întocmai toate procedurile și protocoalele medico-chirurgicale aferente afecțiunilor respective și simptomatologiei ulterioare intervenției chirurgicale și avertizează că vor „întreprinde toate măsurile necesare către toate autoritățile competente în vederea tragerii la răspundere” a celor care „difuzează informații false și defăimătoare”.

Redăm mai jos punctul de vedere integral transmis de clinica SANADOR

„În completarea informării comunicate anterior și având în vedere fluxul materialelor prezentate de către dvs., vă comunicăm următoarele:

 • conform documentației medicale avute la dispoziție precum și declarațiilor medicilor implicați, rezultă că au fost respectate întocmai toate procedurile și protocoalele medico-chirurgicale aferente afecțiunilor respective și simptomatologiei ulterioare intervenției chirurgicale;

 • menționăm încă o data că este vorba despre un deces din cauze necunoscute, iar până la finalizarea de către INML a expertizei medico-legale, care va stabili cauzele decesului, este inadmisibilă insinuarea existenței unei culpe în sarcina Spitalului Clinic SANADOR;

 • prin reportajele transmise dezinformați publicul, pacienții noștri și personalul medical al Spitalului Clinic SANADOR, comunicând opiniei publice informații defăimătoare și existența unei culpe a spitalului prin specularea stărilor emoționale a celor direct implicați;

 • difuzarea unor materiale cu referire directă la Spitalul Clinic SANADOR prin care se induce ideea vinovăției acestuia, fără existența unor mijloace probante și în lipsa expertizei INML care să stabilească în mod obiectiv cauzele decesului, încalcă grav regulile deontologiei profesionale a activității de jurnalism și obligația de informare corectă a telespectatorilor dvs.

În consecință, vă solicităm să vă abțineți de la difuzarea unor informații false și defăimătoare, directe sau indirecte, referitoare la Spitalul Clinic SANADOR sau stabilirea existenței unei culpe în sarcina acestuia, unitatea noastră urmând a întreprinde toate măsurile necesare către toate autoritățile competente în vederea tragerii la răspundere precum și acoperirea tuturor prejudiciilor cauzate.”

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here