Președintele Comisiei Europene, avertisment pentru PSD: Pune în pericol aderarea României la Schengen

Foto: b1.ro

Preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Junker, a criticat dur, marți, în Parlamentul european, Guvernul și Parlamentul României.

În ziua în care Klaus Iohannis a susținut, la Strasbourg, declarații despre viziunea României privind Uniunea Europeană (UE), Junker a avertizat coaliția PSD-ALDE “să nu pună în pericol avansarea la Schengen a țării noastre prin distanțarea față de statul de drept”.

“Dorința mea din inimă ar fi ca în România să se ajungă la un consens național asupra luptei anticorupție”, a  spus președintele Comisiei Europene.

În același context, președintele Iohannis a subliniat că intrarea României în spațiul Schengen este esențială.

De asemenea, Junker a lăudat DNA și curajul românilor de a avea o Direcție Anticorupție.

„România nu este o țară neutră, ci față de care am sentimente profunde. Poporul român s-a integrat într-o stare de complicitate europenă ca și cum ar fi un stat fondator. România este un furnizor de stabilitate și nu consumator de stabilitate. (…) România s-a clasat printre primii europeni și aș lua un exemplu. România a avut prima inițiativă de a lansa un Parchet anticorupție-DNA, alții nu au avut curajul „, a spus Jean Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, în Parlamentul European.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here