CJ Olt împrumută 25 de milioane lei ca să cofinanțeze proiectele de interes județean

Consiliul Județean Olt va contracta un împrumut intern în valoare de până 25 de milioane de lei, pentru asigurarea cofinanțării și prefinanțării proiectelor de interes județean, finanțate din fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană.

În acest sens, aleșii județului au adoptat, joi, un proiect de hotărâre prin care au aprobat împrumutul, care va avea o maturitate de până la 10 ani, cu o perioadă de grație de până la trei ani și o perioadă de rambursare de până la șapte ani.

Urmează ca în perioada următoare să avem o serie de proiecte la care trebuie să asigurăm cofinanțarea și derularea lor în condiții optime. Întâi faci plata către cei care fac lucrarea respectivă, urmând ca ulterior să depunem documentațiile la AM și la ministerul de resort pentru recuperarea banilor. Pentru acest lucru avem nevoie de contractarea acestui credit pe care urmează să îl rambursăm în 10 ani. Creditul nu intră în gradul de îndatorare a județului pentru că pentru că este o contractare pentru finanțarea proiectelor europene”, a explicat Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt.

Banii vor fi folosiți la cofinanțarea sau, după caz, prefinanțarea a patru proiecte, unul dintre acestea fiind cel de modernizare a drumului județean 546 (Dăneasa-Slatina-Verguleasa). Un alt proiect care are nevoie de contribuția proprie a CJ este restaurarea, consolidarea și modernizarea Casei Fântâneanu din Slatina. Alte două proiecte se referă la reabilitarea termică a sediilor Consiliului Județean olt și Bibliotecii Județene „Ion Minulescu”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here