Încă 58 de blocuri din Slatina vor fi anvelopate/ Vezi dacă te afli pe lista beneficiarilor

Încă 58 de blocuri din Slatina vor intra în reabilitare termică pe cheltuiala bugetului local. Ele se află, încă în stadiul de proiectare, dar municipalitatea spune că, la sfârșitul lunii noiembrie, va fi demarată licitația pentru desemnarea constructorilor.

Cel puțin așa a declarat, miercuri, primarul orașului, Emil Moț.

„Cele 58 de blocuri sunt împărțite în șapte cereri de finanțare. Undeva la sfârșitul lunii noiembrie se va termina proiectarea la aceste 58 de blocuri, după care noi vom ridica licitația în SEAP”, a spus primarul municipiului-reședință de județ.

Va exista, de fapt, un contract-cadru pe o perioadă de patru ani, timp în care vor fi anvelopate toate blocurile construite înainte de 1990 și care au rămas nereabilitate termic – peste 300 de imobile.

„Vom face un contract-cadru prin care constructorii care vor câștiga licitația vor prelua pentru patru ani aceste blocuri. De ce așa? Noi am inventariat până la ora asta 306 blocuri care mai trebuie reabilitate termic. Este borba de blocuri construite înainte de 1990, pentru că legislația care ne dă nouă dreptul să facem aceste lucrări de eficiență energetică se referă doar la blocuri construite înainte de 1990. 

Dacă lucrurile vor merge bine – și nu vă văd de ce nu ar merge bine – cele 58 de blocuri vor intra, în vară, în execuție”, a mai precizat Emil Moț.

OLT-ALERT vă prezintă listele cu cele 58 de blocuri care vor fi reabilitate anul viitor:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here