De ce Primăria Slatina nu face nimic cu fostul ștrand din Progresul, devenit un focar de infecție/ Declarația primarului

Foto: adevărul.ro

Deși, pentru că nu a mai fost funcționabil după 1990, intrând într-o avansată stare de degradare, fostul ștrand din cartierul Progesul a devenit un mare focar de infecție pentru slătinenii care locuiesc în zonă, nimeni nu intervine cu soluții pentru rezolvarea problemei.

Fostul ștrand, respectiv Baza Sportivă „Dumitru Dobrescu”, nu a mai funcționat cu această destinație de aproape două decenii, ajungând într-o stare avansată de degradare, astfel că autoritățile administrației publice locale s-au gândit să o transforme într-un obiectiv de utilitate publice, construind acolo un parc de agrement.

Municipalitatea nu poate interveni însă pentru că ștrandul aparține Ministerului Tineretului și Sportului, care refuză să îl dea în administrarea municipalității.

„Am avut zeci de discuții și drumuri la București, la Ministerul Tineretului și nu am cu cine să mă înțeleg. E un focar de infecție acolo, dar efectiv nu vor să îmi dea baza să o fac parc. Au fost aici, au văzut pe teren, au verificat, au văzut că îndeplinim toate condițiile pentru schimbarea destinației. Avem un bazin didactic, mult mai bun decât ce era la fostul ștrand, avem piscina de jos de la Plaja Olt, mult mai bună decât era cea de acolo. Au o găselniță: s-au legat de faptul că nu sunt cele șase terenuri de tenis. Nu e nicio problemă, am prins bani, studiul de fezabilitate s-a terminat, scoatem în licitație cele șase terenuri de tenis pe care le facem la clubul nautic. Probabil, undeva în primăvară, până în luna iunie, vor fi gata și cele șase terenuri. Să-i văd ce mai spun atunci. Acum, efectiv nu avem cu cine să discutăm”, a declarat primarul Slatinei, Emil Moţ.

Fosta bază sportivă cuprindea două bazine de înot și spații pentru tenis de masă, karting, tenis de câmp, dispunând și de duşuri şi vestiare. Totul arată, după 18 ani de nefuncționalitate, ca după un bombardament total. În plus, mirosul greu care iese din fostele vestiare, unde oamenii și animalele își fac nevoile, este de nesuportat în zonă și reprezintă un adevărat focar de infecție.

În urmă cu cinci ani, municipiul Slatina a fost invadată de bondari asiatici, autoritățile luând, atunci, măsuri speciale. Insectele își făcuseră cuiburi în zona fostului ștrand. În cele din urmă, insectele au fost stârpite de reprezentanții firmei care se ocupa de dezinsecția orașului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here