Liderul ALDE Olt, Mihai Niță, vrea ordonanța de amnistie și grațiere/ Ce probleme a avut în trecut cu legea

Preşedintele ALDE Olt, deputatul Mihai Niţă, este de partea celor care ar dori adoptarea mult disputatei ordonanţe privind amnistia şi graţierea.

Niță a declarat joi, într-o conferință de presă, că, dacă ar fi responsabil cu promovarea actului normativ, l-ar asuma prin semnătură fără să stea pe gânduri.

„Aici e problemă pe care nu pot eu să mă pronunț, se dă sau nu se dă (ordonanța de amnistie și grațiere – n.r.). Dacă ar fi după mine, vă spun sincer că aș da-o”, a afirmat Niță.

Liderul ALDE Olt a mai spus că, dacă guvernul promovează respectivul act normativ, ministrul Justiției, Tudorel Toader, va trebui să semneze proiectul.

„Dacă se dă o asemenea ordonanță de Guvern, el trebuie să o smeneze pentru că altfel nu se poate da ordonanța”, a mai spus Mihai Niță.

În urmă cu patru ani, deputatul Mihai Niță a fost declarat incompatibil de Agenția Națională de Integritate (ANI), care susținea în raportul de evaluare că Niță (fost senator), din 2008, și-a exercitat și funcția de parlamentar și pe cea de administrator al unei societăți comerciale.

El a atacat în instanța de judecată decizia ANI, dar Curtea de Apel Craiova i-a respins acțiunea, dând dreptate inspectorilor de integritate.

Ulterior, Înalta Curte de Casație și Justiție a admis recursul lui Mihai Niță și a desființat actul prin care era declarat incompatibil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here