Primăria Slatina, proiect cu finanțare locală pentru refacerea străzii Oituz

Sursa foto: gazetaoltului.ro

După doi ani de zadarnice așteptări în speranța atragerii de fonduri guvernamentale pentru reabilitarea și modernizarea străzii Oituz, singura care, deși traversează o parte din oraș, în lipsa unei variante ocolitoare, preia traficul greu, Primăria Slatina a decis să dea drumul la lucrări cu bani de la bugetul local.

Valoarea lucrărilor este de circa 46 de milioane de lei, pentru că este vorba de un proiect care cuprinde și străzile Pitești și Constantin Brâncoveanu, iar documentația se află deja în verificare la Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP), urmând ca, după această etapă procedurală, contractul să fie scos la licitație. Cel puțin așa declară primarul municipiului, Emil Moț.

„Proiectul privind strada Oituz, care include de fapt şi străzile Piteşti şi Constantin Brâncoveanu, ieşirea spre Podul Olt, este în licitaţie. Valoarea investiţiei se ridică undeva la 44 – 46 de milioane de lei. Valoarea proiectului fiind destul de mare, documentaţia a intrat în programul de verificare a Agenției Naționale pentru Achiziții Publice. Verificarea durează 30 de zile, apoi o publică în SEAP. Cred că, până la sfârşitul lunii, va fi publicată în SEAP, după care vom aştepta să primim ofertele.

Lucrările vor fi din buget propriu pentru că am decis să nu mai aşteptăm. Aştept de doi ani şi n-am văzut nimic. Facem cu bani de la bugetul local. La asemenea valoare, vorbim de o investiţie multianuală. Nu avem cum să terminăm într-un an. Din proiectul cel mare de 46 de milioane de lei, partea pentru strada Oituz se ridică undeva la 16 milioane lei. Aceasta este cea mai importantă şi de acolo vom începe pentru că nu se mai poate circula, e groaznic. O facem noi, deşi traficul greu nu este al slătinenilor”, a declarat primarul Slatinei.

Lucrările ar trebui să înceapă o dată cu închiderea Podului Olt, care urmează să fie reabilitat.

„În orice caz, eu sper ca, în momentul în care se va închide Podul Olt, să fie finalizată licitaţia, iar pe bani locali să dăm drumul la lucrările de la strada Oituz. Pentru că acolo sunt cele mai grele lucrări; sunt lucrări de infrastructură, lucrări de captare a izvoarelor, se pun parapete etc. Deci este o lucrare foarte complicată şi atunci când se va închide Podul Olt, când n-o să mai avem trafic greu în oraș,  să putem da drumul la lucrări și pe Oituz. Pentru că nu mai aștept alte surse de finanțare. Așteptăm de doi ani și nu am văzut nimic”, a mai precizat Emil Moț.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here