VIDEO Inundații în Sicilia. 9 oameni s-au înecat într-o casă din regiunea Palermo

În Italia, ploile puternice, parcă nu mai contenesc. Cel puțin 10 oameni au murit ieri, în urma inundațiilor din Sicilia. Și tot acolo o persoană este de negăsit. A plouat fără întrerupere în partea de vest a insulei, iar râurile au ieșit din matcă. Toată săptămâna au fost furtuni și ploi în Italia, unde au pierit în total 30 de oameni.

Viiturile au fost atât de rapide în unele locuri încât oamenii nu au avut timp să reacţioneze. Nouă persoane – rude şi prieteni, printre care şi doi copii mici, s-au înecat într-o casă din regiunea Palermo. Petreceau o seara în familie când apa a năvălit peste ei şi în scurt timp a ajuns până la tavan. Au scăpat doar un bărbat şi o fetiţă, care ieşiseră să cumpere dulciuri, şi o a treia persoană care era în curte şi s-a agăţat de un copac.

Zeci de famiilii aflate în pericol iminent au fost evacuate din calea râurilor revărsate. Unii oameni s-au urcat pe acoperiş şi au aşteptat pompierii.

În vestul insulei deja nu se mai poate circula. Drumurile sunt blocate de apă, copaci căzuţi şi noroi. Şi căile ferate sunt închise, după ce ploile puternice au erodat terasamentele.

În nordul Italiei, furtunile au produs un dezastru evaluat la un miliard de euro. Șeful protecţiei civile italiene a descris situația drept apocaliptică. Vântul care a suflat şi cu 190 de kilometri pe oră a pus la pământ mii de copaci şi a rupt stâlpii de electricitate.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here