Zeci de persoane acuzate de proxenetism, luate pe sus de polițiști și duse la audieri/ Ce au găsit mascații la domiciliile acestora

Sursa foto: b1.ro

În urma celor 10 percheziții efectuate astăzi, de polițiștii prahoveni, cu sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română, la persoane bănuite de proxenetism, 28 de persoane au fost aduse la sediul poliției pentru audieri. Au fost ridicați bani (30.000 de lei și 2.000 de euro), telefoane mobile și un pistol tip airsoft.

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din Inspectoratului de Poliție Județean Prahova au efectuat, joi, 10 percheziții la persoane bănuite de proxenetism. Trei descinderi au avut loc în municipiul București, patru în județul Prahova (câte două în Ploiești și Poiana Câmpina), două în județul Giurgiu (comuna Valea Dragului) și una în municipiul Brașov.

De la locațiile percheziționate, polițiștii au ridicat bani (30.000 de lei și 2.000 de euro), telefoane mobile și un pistol tip airsoft (nesupus autorizării). De asemenea, au indisponibilizat, în vederea cercetărilor, un autoturism.

„28 de persoane au fost aduse la sediul poliției pentru audieri, urmând ca, la finalul acestora, să fie dispuse măsurile legale ce se impun”, se arată într-un comunicat al Poliției.

IMAGINI VIDEO:

Oamenii legii reamintește că, începând cu luna iulie a.c., polițiștii au documentat activitatea infracțională a mai multor persoane, care ar fi racolat femei în vederea practicării prostituției, atât în țară, cât și în Marea Britanie. O parte dintre persoanele în cauză ar fi facilitat practicarea prostituției de către acestea, în imobile  închiriate în acest scop (în localitățile Ploiești, Brașov, Pitești, București, Cluj, Timișoara). Locațiile erau schimbate frecvent, femeile în cauză desfășurându-și activitatea câte o săptămână sau două, după care plecau în alt județ.

Alte două persoane sunt bănuite că ar fi pus la dispoziția proxeneților, contra unor sume de bani, cu titlu de chirie, spații în diferite imobile, înlesnind astfel activitatea infracțională.

Persoanele din București sunt bănuite că ar fi trimis femei și în Marea Britanie, pentru a practica prostituția.

La percheziții au participat luptători S.I.A.S. din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, precum și echipe din cadrul  I.J.P. Prahova (Serviciul Criminalistic, Serviciul de Acțiuni Speciale, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, Poliția Municipiului Câmpina și Poliția Municipiului Ploiești) și polițiști din cadrul Poliției Capitalei și I.P.J. Giurgiu.

De asemenea, la activități au participat și jandarmi din cadrul Grupării Mobile ”Matei Basarab” Ploiești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here