Gheorghe Atanasescu, expoziție de fotografie cu 500 de portrete la Slatina

Consiliul Județean Olt și Muzeul Județean Olt organizează, joi, 15 noiembrie, la Galeria „Artis” din Slatina, vernisajul expoziției de artă fotografică „Portrete”, aparținând artistului Gheorghe Atanasescu.

Evenimentul este programat să înceapă la ora 16.00.

Demersul expozițional însumează circa 500 de fotografii tip portret, veritabile documente imagistice cu caracter istoric ale unor „Oameni care au fost sau care mai sunt”, și care, pe parcursul unui sfert de secol, „și-au intersectat destinele cu unul dintre cei mai loiali prieteni ai culturii oltene, Gheorghe Atanasescu”, scrie, despre expoziție și autor, dr. Laurențiu Guțică, directorul Muzeului Județean Olt.

„Expoziția se dorește un omagiu postum pentru toți «Prietenii care au plecat prea devreme”, nemaiputând fi cu Noi, cei din confreria spiritului, pentru a celebra anul României Centenare.

Așteptăm cu emoție firească să contemplăm „un film fotografic unic” cu 500 de instantanee dedicate tuturor celor care au înnobilat istoria culturală olteană și au reprezentat «Lumea lui Gheorghe Atanasescu»”, mai scrie directorul instituției organizatoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here