După ce vei citi asta, nu vei mai reîncălzi niciodată aceste alimente! Devin toxice pentru organism

Sursa foto: perfectpractic.ro

Alimentația este unul din principalii factori care ne influențează sănătatea. Așadar, nutriționiștii spun mereu trebuie să alegem mereu alimente cât mai naturale și cât mai puțin procesate, pentru a ne menține organismul sănătos pentru cât mai mult timp.

Cea mai bună mâncare este bineînțeles cea cât mai proaspătă și consumată imediat după gătire. Cu toate acestea, din lipsă de timp, de multe ori trebuie să gătim o cantitate mai mare de mâncare pentru a o reîncălzi după mai multe ore sau chiar zi. Specialiștii însă, ne atrag atenția că acest obicei nu este prea sănătos. Iată o listă de 7 alimene care devin toxice atunci când sunt reîncălzite, potrivit feminis.ro!

Alimente care trebuie consumate imediat după preparare sau reci

Ouăle – ouăle fac parte din categoria alimentelor cu risc crescut de intoxicare aşa că nu ar trebui să le încălzeşti sub nicio formă pentru a nu mări acest risc.

Ciupercile –  sunt bogate în proteine, acestea trebuie consumate imediat după preparare sau aruncate.

Spanacul – întrucât este bogat în fier, spanacul creşte riscul de cancer dacă e consumat reîncălzit.

Carnea de pui – dacă este reîncălzită, carnea îşi schimbă total gustul, dar și structura proteică, ceea ce nu este tocmai sănătos.

Cartofii – reîncălzirea cartofilor favorizează dezvoltarea bacteriilor.

Sfecla – reîncălzirea sfeclei eliberează nitraţi foarte dăunători pentru sănătate.

Orezul – orezul poate conţine bateria Baccilus Cereus, care, prin reîncălzirea acestuia, devine extrem de toxică.

Sursa: avantaje.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here