Femeia care trebuia să convingă ”Vestele Galbene” să renunțe la proteste are un salariu aproape cât al președintelui Macron

Sursa foto: b1.ro

Preşedinta Comisiei Naţionale pentru Dezbateri Publice din Franţa a anunţat că se retrage din “marea dezbatere naţională” despre protestele “vestelor galbene”, care va începe săptămâna viitoare, date fiind discuțiile despre salariul pe care îl primește.

Chantal Jouanno primește 14.666 euro pe lună, aproape cât preşedintele Emmanuel Macron şi premierul Edouard Philippe, care iau 15.140 de euro lunar, informează francetvinfo.fr.

Jouanno trebuia să organizeze un dialog pentru a pune capăt protestelor. Ea a declarat că, din cauza scandalului creat în jurul salariului ei, nu mai sunt asigurate “condiţiile de calm necesare pentru dezbaterea naţională”. Aceasta a mai susținut că discuțiile sunt îndreptățile, dar suma nu e legată de persoana sa, ci de funcția pe care o ocupă.

Cetăţenii ar trebui “să spună de ce sunt şocaţi, care este problema şi eventual, dacă doresc să facă o propunere pentru revizuirea acestui salariu, sunt complet liberi să o facă”, a mai precizat Chantal Jouanno.

Cabinetul premierului Philippe a transmis că ia act de decizia lui Chantal Jouanno şi că va stabili un mod de conducere a dezbaterii naţionale care să garanteze neutralitatea.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here