Oltul intră sub atenționare meteo de NINSORI și VISCOL! Autoritățile locale sunt în ALERTĂ

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteorologică de ninsori, intensificări ale vântului, precipitații mixte și polei care intră în vigoare miercuri seară și care vizează și județul Olt, informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Olt. 

Atenționarea este valabilă în perioada 9 ianuarie, ora 22.00 – 11 ianuarie, ora 12.00.

„În intervalul menționat, vor fi perioade cu precipitații, predominant ninsori, în toate regiunile și se va depune strat nou de zăpadă local mai consistent, în special în Moldova. În Dobrogea, sudul și estul Munteniei, precum și în sud-estul Moldovei vor fi precipitații mixte ce vor favoriza formarea poleiului, iar cantitățile de apă vor depăși 15-20 l/mp. Mai ales în noaptea de joi spre vineri (10/11 ianuarie) și pe parcursul zilei de vineri (11 ianuarie), vor fi intensificări temporare ale vântului în jumătatea de est a teritoriului și la munte, cu viteze mai mari, rafale în medie de 55-65 km/h, pe crestele montane și în Moldova, unde ninsoarea va fi viscolită”, informează ANM.

Informarea a fost transmisă către Comitetele Locale pentru Situații de Urgență ale celor 112 localități din județ și către instituțiile cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență generate de zăpezi și viscol și societățile care se ocupă de deszăpezirea drumurilor din județ, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, sublocotenentul Alin Băsășteanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here