Ouă CONTAMINATE cu Fipronil, un insecticid periculos, distribuite pentru consum în Olt

36.000 din cele peste 100.000 de ouă contaminate cu un insecticid periculos, interzis în Uniunea Europeană, puse în circulație pentru consum de o fermă din Teleorman, au ajuns și în județul Olt, informează inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Olt.

„Referitor la ouăle contaminate cu fipronil provenite din județul Teleorman, în urma notificării și a listei de distribuție transmise de colegii din acest județ, s-a constatat că 36.000 bucăți ouă au fost distribuite către o societate din județul Olt”, se arată într-un comunicat de presă al DSVSA Olt.

Direcția a dispus imediat verificarea societății, iar în urma controlului efectuat, societatea din Olt a demarat procedura de retragere a ouălor de la comercializare.

„Au fost retrase de la comercializare un număr de 6.000 de bucați ouă, care au fost dirijate către o unitate de neutralizare, conform procedurilor.

Menționăm că în cursul anului 2018, toate fermele de găini ouătoare din județul Olt au prelevat probe sub supraveghere sanitară veterinară, în vederea determinarii existenței fipronilului, cu rezultate corepunzătoare”, se mai arată în comunicatul DSVSA Olt.

Peste 100.000 ouă contaminate cu Fipronil, un insecticid periculos, interzis în Uniunea Europeană, au ajuns la consumatorii români. Ouăle provin de la o fermă din Teleorman unde, în acest moment, sunt sechestrate peste patru milioane de ouă, din acelaşi motiv – prezintă reziduuri de insecticid.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here