ZILE LIBERE 2019. O nouă minivacanţă pentru bugetari în această lună

Cu toate că abia s-a terminat perioada vacanțelor de sărbători, angajații de la stat ar putea avea parte de un nou weekend prelungit. Următoarea sărbatoare legală este în data de 24 ianuarie, cu ocazia sărbătoririi Zilei Unirii Principatelor Române. Zi liberă conform Codului Muncii, informează B1 TV.

La sfârşitul lunii ianuarie, românii care lucrează la stat ar putea avea parte de o nouă minivacanaţă de patru zile. Asta pentru că pe data de 24 ianuarie se sărbătoreşte Ziua Unirii Principatelor Române, zi liberă conform Codului Muncii. Guvernul ar putea lua decizia acordării bugetarilor a unei zile libere vineri, ceea ce ar da angajaţilor de la stat posibilitatea de a se bucura de o minivacanţă de patru zile. Dacă Guvernul va acorda o zi liberă, acestea se va recupera ca până acum, fie prin prelungirea programului de lucru, fie prin lucrul în zile de sâmbătă.

Mai mult, anul 2019 aduce vești bune pentru bugetari, cel puțin în privința zilelor libere, întrucât se pare că vor avea două zile libere în plus, față de cele din anul trecut. Chiar dacă multe dintre zilele libere legale vor pica în weekend, finalul lunii aprilie și începutul lui mai ar putea să aducă o vacanță prelungită.

Paștele va fi sărbătorit pe 28 aprilie, într-o zi de duminică, iar cea de-a doua zi este liberă. Românii ar trebui, însă, să meargă la muncă doar pe 30 aprilie, pentru ca pe 1 mai este din nou liber. Aceștia ar trebui să lucreze două zile, iar apoi vor avea două zile libere, întrucât urmează weekend.

În cazul în care guvernanții vor decreta ziua de 30 aprilie liberă, dar și 2 și 3 mai, atunci vacanța s-ar putea prelungi cu nouă zile.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here