VIDEO/ De NECREZUT în Olt: Terenuri agricole la prețuri exorbitante – peste 60 de euro/mp

Diferență uriașă de prețuri pe piața tranzacționării terenurilor agricole situate în extravilanul localităților, anul trecut, în Olt. Cel mai mic preț la suprafețele extravilane a fost cu mult sub un leu/mp, în vreme ce prețul maxim plătit a fost de aproape – atenție – 300 de lei/mp.

Cel mai scump teren agricol s-a vândut pe raza orașului Balș, unde, potrivit datelor statistice ale Direcției Agricole Olt, pentru un metru pătrat s-a plătit 284,09 lei, adică peste 60 de euro/mp. Prețul este unul exorbitant, aproape dublul valorii la terenurile intravilane în, să zicem, Slatina, unde prețul ar fi de circa 25 de euro/mp.

Pe de altă parte, cel mai ieftin teren s-a vândut, anul trecut, la Piatra Olt, unde metrul pătrat a costat 0,02 lei.

„În cadrul legii 17/2014 privind vânzările de terenuri situate în extravilan, la Direcția Agricolă Județeană Olt au fost primite un număr de 5.125 de oferte pentru o suprafață totală de 4.881,28 de hectare, și au fost emise 1.681 de avize. 

Prețul minim pe metrul pătrat a fost de 0,02 lei, la Piatra Olt, iar prețul maxim a fost de 284,09 lei/metrul pătrat, la Balș”, a declarat șeful Direcției Agricole Județene (DAJ) Olt, Dragoș Drăghicescu.

Declarația șefului DAJ Olt, de la minutul 2 la minutul 2,35:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here