Ecaterina Andronescu, prinsă cu minciună: Ministrul repetă obsesiv că 36% dintre elevii de clasa VIII-a nu au luat nota 5 la Evaluarea Națională, dar cifrele oficiale o contrazic

Sursa foto: Romania libera

Fake News propagat chiar de Ecaterina Andronescu privind rezultatele elevilor! în cele trei luni de mandat în fruntea Educaţiei, ministrul a repetat obsesiv că 36% dintre elevii de clasa a VIII-a nu au luat nota 5 la Evaluarea Națională din 2018, dar acest lucru este contrazis chiar de datele instituţiei pe care o conduce.

În vara anului 2018 s-au înscris la Evaluarea Națională 150.603 elevi absolvenți de clasa a VIII-a. Dintre aceștia, la examen s-au mai prezentat 142.847, iar un număr de 105.109 candidați a obţinut medii mai mari sau egale cu 5 (cinci) – 73,6%, arată edupedu.ro după consultarea datelor.

De aici rezultă un număr 45.494 de elevi ce nu au luat nota 5 şi nu precum afirmă Ecaterina Andronescu.  Procentual, din numărul total de înscriși, rezultatul reprezintă 30,21%, nicidecum 36%, iar din numărul total de prezenți, procentul reprezintă 31,85%.

„Ajungem la clasa a VIII-a şi constatăm că nu ştiu să scrie bine, să calculeze bine şi că 36% nu sunt în stare să ia 5 la evaluarea de clasa a VIII-a”, afirma chiar duminică ministrul Educaţiei, în ultima din seria de declaraţii în care a înaintat cifre false.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here