Dosare penale pentru mai multe firme din Olt care făceau comerț cu marfă contrafăcută/ Marfa, în valoare de 30.000 lei, a fost confiscată/ FOTO

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt au indisponibilizat, zilele trecute, bunuri susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de aproximativ 30.000 de lei. Totodată, au întocmit sașe dosare penale pentru încălcarea drepturilor de proprietate intelectuală.

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt continuat, în perioada 8 – 9 februarie, să acționeze pe linia prevenirii și combaterii faptelor ilicite în domeniul drepturilor de proprietate intelectuală.

Acționând pe raza localităților Slatina, Caracal și Corabia, oamenii legii au identificat șase agenți economici care aveau expuse, în vederea comercializării, peste 600 de articole de îmbrăcăminte, încălțăminte și jucării, purtând însemnele unor branduri de renume.

„În cauză, s-a dispus indisponibilizarea celor 600 de articole identificate, în valoare de aproximativ 30.000 de lei, în vederea continuării cercetărilor și stabilirii prejudiciului creat titularilor mărcilor respective”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Olt, inspectorul principal Alexandra Dicu.

Dar asta nu este tot. Polițiștii le-au întocmit dosare penale reprezentanților firmelor în cauză, cercetările continuând sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prevăzute și pedepsite de Legea nr. 84/1998, respectiv pentru punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

Imagini cu marfa confiscată:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here