Avocatul lui Florin Salam şi Oana Zăvoranu va reprezenta România la CEDO

Sursa foto: b1.ro

Premierul Viorica Dăncilă a decis schimbarea agendului României la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO). Astfel, Catrinel Brumar, în funcţie din 2012, a fost înlocuită cu Victor Mocanu.

Acesta s-a făcut remarcat ca avocat prin faptul că i-a reprezentat în instanţă pe Florin Salam şi pe Oana Zăvoranu. De asemenea, a făcut parte din echipa de avocaţi care l-a apărat pe fostul primar general Sorin Oprescu, trimis în  judecată pentru corupţie. Viorel Mocanu  a fost angajat şi de Rovana Plumb pentru dosarul Belina, însă n-a mai fost nevoit să pledeze în faţa instanţei, după ce majoritatea PSD-ALDE din Parlament a refuzat să-i ridice imunitatea Rovanei Plumb.

Conform unor surse citate de Adevărul, Catrinel Brumar a fost schimbată din funcţie pentru că a provocat supărarea lui Liviu Dragnea prin faptul că a redactat o pledoarie în favoarea sistemului românesc de Justiţie după ce liderul PSD a înaintat o plângere la CEDO împotriva României privind decizia din dosarul Referendumul.

„Brumar a pledat intens pentru statul român, deci în defavoarea lui Liviu Dragnea. Dar e normal ca agentul României la CEDO să fie de partea Guvernului, nu de partea lui Dragnea, chiar dacă e cetăţean român. Catrinel Brumar nu e avocatul lui Dragnea la CEDO, e avocatul României. Că România e condusă acum de Dragnea, e altceva“, susţin sursele citate.

Această nouă înlocuire extrem de grăbită vine la câteva luni după ce Guvernul a decis peste noapte şi schimbarea lui Horaţiu Radu din funcţia de avocat al României la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene şi numirea lui Radu Canţăr, un apropiat al cuplului Olguţa Vasilescu-Claudiu Manda.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here