Preotul Ion Iagăru din Caracal, acțiune caritabilă pe Facebook: „Să îmbrăcăm un copil de Paști”

Preotul Ion Iagăru, care slujește la Biserica „Sfinţii Doctori fără de arginţi Cosma şi Damian” din curtea Spitalului Municipal Caracal, a lansat, recent, o acțiune caritabilă, inclusiv pe Facebook, menită să sprijine copiii ce provin din familii nevoiașe în preajma Paștelui. Intitulată „Să îmbrăcăm un copil de Paști”, campania nu este la început, ea aducând bucurie mai multor copii în preajma Sfântelui Paști și anul trecut.

Toți oamenii cu inima bună sunt invitați de preot să i se alăture în acest demers, fiind invitați ca, duminică, 24 martie, să se prezinte la biserica unde părintele paroh slujește pentru ca, împreună, pună la punct amănuntele acțiunii.

„Vă propun să continuăm tradiţia începută anul trecut: SĂ ÎMBRĂCĂM UN COPIL DE PAŞTI!
Sfânta sărbătoare a Învierii este un moment al iubirii, al iertării şi al înnoirii. Tradiţia cere ca părinţii să îşi îmbrace copiii în hăinuţe noi.
PE VOI, PRIETENI DRAGI AI BISERICII NOASTRE, VĂ INVIT SĂ ÎMBRĂCĂM CÂTE UN COPIL SĂRMAN DE PAŞTI!
Vino duminică, 24 martie 2019, la biserică, şi vom plănui această acţiune”, a postat preotul pe pagina sa de socializare.

O altă campanie este ca, în această perioadă, în fiecare săptămână din Postul SfintuluiPaşte să fie donați câte 100 de litri de ulei familiilor nevoiașe.

Preotul Ion Iagăru a devenit cunoscut nu doar prin slujirea Domnului, ci mai ales prin acțiunile caritabile pe care le organizează. În 2017 și 2018, cu ajutorul enoriașilor încurajați de el să facă bine, zeci de copii care nu văzuseră niciodată marea au fost trimiși pe litoral.

Anul trecut, casa unei familii greu încercate din Drăghiceni a fost renovată grație implicării preotului.

De-a lungul anilor, alte campanii umanitare au vizat sprijinirea celor aflaţi în nevoi, familii nevoiaşe, bătrâni din azil, copii internaţi în secţiile de pediatrie ale unor spitale.

Preotul Ion Iagăru

Sursa foto: Facebook/Ion Iagăru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here