Liviu Dragnea și-ar putea afla sentința, luni: Liderul PSD are ultimul termen în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman

Sursa foto: b1.ro

Ore decisive pentru Liviu Dragnea. Liderul PSD are luni ultimul termen în dosarul anagajărilor fictive de la DGASPC Teleorman şi ar putea afla dacă va rămâne sau nu în libertate. 

El a primit deja, în primă instanţă, o condamnare la 3 ani şi jumătate de închisoare.

Luni, judecătorii ar putea să anunţe chiar sentinţa.

Între timp, Curtea Constituțională a amânat pentru data de 19 aprilie pronunțarea deciziei privind  sesizarea făcută de Florin Iordache privind constituirea completurilor de trei judecători de la Instanţa Supremă.

Decizia  este capitală pentru Liviu Dragnea, deoarece procesul angajărilor fictive, în care a fost condamnat în primă instanță la trei ani și șase luni cu executare, poate fi reluat de la zero.

CCR trebuia să pronunțe miercuri decizia referitoare la sesizarea lui Florin Iordache privind existenţa unui conflict juridic pe tema completurilor specializate în corupţie. Decizia așteptată miercuri a fost amânată pentru joi, la ora 10. Potrivit presei, amânarea a fost stabilită pentru că judecătorul raportor, Petre Lăzăroiu ar avea probleme de sănătate.

Lăsat timp de o săptămână la conducerea Camerei Deputaților, Florin Iordache a trimis, la finalul lunii martie, sesizarea la CCR, prin care a cerut constatarea unui conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi instanţa supremă pe tema completurilor specializate.

Speța l-ar putea scăpa pe Liviu Dragnea de condamnarea în primă instanță la trei ani și jumătate de închisoare cu executare, primită anul trecut, în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here