Avertisment fără precedent: Carnea de pui din supermarketurile germane este plină de superbacterii rezistente la antibiotice

Jumătate din carnea de pui comercializată de supermarketurile cu discount din Germania este contaminată cu germeni rezistenţi la antibiotic care reprezintă o ameninţare majoră la adresa sănătăţii, potrivit unui studiu.

Rezultatele indică faptul că antibioticele sunt utilizate excesiv în fermele industriale de păsări.

Mai precis, organizaţia de mediu şi protecţia consumatorilor Germanwatch a descoperit că 56% din 59 de eşantioane de carne de pui de la mari supermarketuri cu discount duse la analiză într-un laborator universitar, sunt colonizate de germeni rezistenţi la antibiotice.

Eşantioanele au provenit de la cele mai mari patru măcelării din Germania.

Astfel, studiul a descoperit că o treime din eşantioanele de carne de pui de la supermarketurile Lidl, Netto, Real, Aldi şi Penny sunt contaminate cu bacterii rezistente la antibiotice de a patra şi a cincea generaţie folosite ca soluţie de ultimă instanţă pentru superbacteriile rezistente la antibioticele tradiţionale, transmite zf.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here